
SÜT DEĞERLERİ
Besin Maddeleri
|
Keçi Sütü
|
İnek Sütü
|
İnsan Sütü
|
Su |
%86,4
|
%89
|
%88,6
|
Kuru Madde |
% 12
|
% 9
|
% 11,3
|
Süt Yağı |
% 3,8
|
% 2,6
|
% 3,4
|
Süt Şekeri(Laktoz) |
% 6,7
|
% 4,7
|
% 6,8
|
Protein (Kazein) |
% 3,1
|
% 3,4
|
% 1,2
|
Keçi sütünün vitamin ve mineral maddeleri ise söyledir.
Mineral Maddeler :
Kalsiyum (Ca ) | % 0,195 mg |
Fosfor (P ) | % 0,271 mg |
Demir (Fe ) | % 0,069 mg |
Klor (Cl ) | % 0,154 mg |
Bakır (Cu ) | % 0,054 mg |
Toplam | % 0,8 mg |
Vitaminler :
A Vitamini (İ.Ü /g.Yağda ) | % 39 |
D Vitamini ( İ.Ü./ g. Yağda) | %0,7 |
B1 Vitamini (Thiamin ) | 68 mg / 100 ml |
B2 Vitamini (Riboflavin ) | 210 mg / 100 ml |
KALORİ | 70 Kcal / 100 ml |
Bir yanıt bırakın